Narrow your search

Library

UCLL (4)

AP (3)

DocAtlas (3)

Hogeschool Gent (3)

Arteveldehogeschool (2)

Hogeschool West-Vlaanderen (2)

KDG (2)

Odisee (2)

PXL (2)

Thomas More Kempen (2)

More...

Resource type

book (6)

digital (2)


Language

Dutch (8)


Year
From To Submit

2023 (1)

2017 (4)

2013 (1)

2004 (1)

2002 (1)

Listing 1 - 8 of 8
Sort by

Book
Onderwijs met ICT : leren en lesgeven met technologie.
Authors: ---
ISBN: 9789046903391 Year: 2013 Publisher: Bussum : Coutinho,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Rijke, toegankelijke handreiking over onderwijs & ICT en leren lesgeven met ICT. Deelthema's die aan bod komen, zijn onder meer: een algemene digitale context ten behoeve van onderwijspraktijken, interactief onderwijs via het web, mediawijsheid, didactiek van het digibord, mobiel leren, digitaal toetsen, leerlingvolgsystematiek en games in het onderwijs. Er wordt basisinformatie aangereikt, die is gekoppeld aan leerdoel en mindmap en gebaseerd op praktijkvoorbeelden en theoretische aspecten als kennis, vaardigheden en gewenste professionele attitude. Ieder hoofdstuk besluit met literatuur- en websiteverwijzingen. Met blokpijldiagrammen, mindmaps, schematische overzichten en grafiekjes. Het boek richt zich op toekomstige leraren (voortgezet onderwijs en mbo); de inhoud is in de praktijk van nu echter ook bruikbaar en toepasbaar voor zittende leraren. De bijdragen zijn van de hand van negen deskundige, betrokken en bevlogen onderwijsspecialisten. Dat is te merken aan de praktische, vlot leesbare, toegankelijke inhoud. Hier zijn professionals aan het woord die weten waarover zij het hebben, zonder ergens voorschrijvend of dogmatisch te zijn. Het boek genereert nieuwe ideeën, stimuleert tot zelf doen en zet gebruikers op het spoor van een vernieuwende lespraktijk. Met register. (Mart Seerden) © NBD Biblion Op welke manier kunnen (beginnende) leraren technologie en ICT inzetten als hulpmiddel bij het leren, lesgeven en organiseren van onderwijs? OnderWijs met ICT geeft inzichten, achtergronden en ideeën voor het inzetten van technologie en ICT in het onderwijs. Hierbij leggen de auteurs de nadruk op de didactische toepassingen. OnderWijs met ICT sluit hiermee aan op de Kennisbasis ICT. Het boek begint met een inleidend hoofdstuk waarin het kader wordt geschetst over het gebruik van ICT in het lesgeven en wat je daarvoor nodig hebt om dat vorm te geven. De overige hoofdstukken vormen de praktische verdieping waarin de auteurs aan de hand van verschillende thema's zoals web 2.0-technologie, digitale schoolborden en toetsen en beoordelen, uitleggen hoe het gebruik van ICT en technologie de meeste opbrengsten kunnen genereren bij leren, lesgeven en organiseren van onderwijs. Aan het eind van het boek is een woordenlijst met afkortingen en technische begrippen opgenomen.


Book
Kennis als gereedschap : actief leren : activerende didactiek volgens Kag-Al
Authors: --- ---
ISBN: 9044113135 Year: 2002 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Leraren willen hun leerlingen iets leren en werken daar hard aan. Vaak ontstaat er dan een probleem: Hoe actiever de leraar wordt, hoe passiever de leerling. In Kag-Al wordt dit omgedraaid. Kag-Al staat voor: Kennis als Gereedschap - Activerend leren. In de activerende didactiek wordt de leider op de begeleidersstoel geplaatst. Kag-Al gaat uit van de veranderbaarheid van de leerling door een andere communicatie en een andere lesopbouw. De leraar geeft de leerlingen voldoende gereedschappen, waarmee zij actief aan de slag gaan. Het mooie is dat de leerling ervaart dat hij het zelf heeft gedaan. Kag-Al is een totaalproject van didactiek, materialen, klassenmanagement en onderwijsvernieuwing. Waarnemen, luisteren en inspelen op allerlei prikkels is van essentieel belang. De leerling moet voldoende prikkels ontvangen die hij zelf kan verwerken. Leerlingen motiveren lukt alleen als aangenomen wordt dat alle leerlingen zich kunnen ontwikkelen. (Bron: covertekst)


Book
Cyclisch onderwijs ontwerpen : in vijf stappen naar passende leeractiviteiten
Authors: --- ---
ISBN: 9789046905791 9789046967096 9046967093 Year: 2017 Publisher: Bussum Uitgeverij Coutinho

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Als leerkracht sta je voor de uitdagende taak om je leerlingen voor te bereiden op de toekomst. Vanwege de aanhoudende stroom van onderwijsvernieuwingen, razendsnelle technologische ontwikkelingen en eisen van ouders moeten leerkrachten hun manier van werken steeds veranderen. Maar hoe doe je dat? Cyclisch onderwijs ontwerpen leert je hoe je je leeractiviteiten zo kunt inrichten dat je optimaal in speelt op de verschillen tussen leerlingen en de onderwijsopbrengsten zo groot mogelijk zijn. Hoofdstuk 1 gaat in op wat er van de leerkracht als professional verwacht wordt. In hoofdstuk 2 wordt beschreven hoe leerkrachten zelf de regie over hun onderwijs kunnen nemen door onderwijs(activiteiten) te ontwerpen volgens de vijfstappencyclus van opbrengstgericht onderwijs ontwerpen. In de hoofdstukken daarna worden deze ontwerpstappen uitgewerkt. Het laatste hoofdstuk gaat over werken met data in relatie tot het stellen van doelen en ontwerpen van onderwijs. Cyclisch onderwijs ontwerpen (voorheen Opbrengstgericht onderwijs ontwerpen) is in eerste instantie bestemd voor pabostudenten, maar het is ook geschikt voor professionals die al werkzaam zijn in de onderwijspraktijk.


Book
Doelgericht onderwijs ontwerpen : in vijf stappen naar passende leeractiviteiten
Authors: --- ---
ISBN: 9789046908297 Year: 2023 Publisher: Bussum Coutinho

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De wereld is volop in beweging en het basisonderwijs verandert mee. Als leerkracht krijg je steeds meer ruimte om samen met collega's eigen leeractiviteiten vorm te geven, maar hoe doe je dat? Hoe bereid je kinderen voor op een toekomst waarvan niemand weet hoe die eruit gaat zien? Wat is voor leerlingen van nu belangrijk om te leren - en hoe leer je ze dat? Hoe ga je om met verschillende onderwijsbehoeftes en hoe zorg je ervoor dat alle leerlingen op hun eigen niveau optimaal presteren? Doelgericht onderwijs ontwerpen, de opvolger van Cyclisch onderwijs ontwerpen, helpt je als (toekomstig) leerkracht om samen met collega's onderwijs te ontwerpen dat past bij deze tijd. Het werken vanuit doelen staat daarbij centraal.Het boek begint met een hoofdstuk over het belang van onderwijs ontwerpen en wat dat betekent. De vijf stappen in de cyclus van doelgericht onderwijs ontwerpen worden in dit hoofdstuk geïntroduceerd. Dit zijn: doelen stellen, leeractiviteiten ontwerpen, leeractiviteiten organiseren, leeractiviteiten begeleiden, en evalueren. Deze stappen worden in de volgende vijf hoofdstukken nader toegelicht.Doelgericht onderwijs ontwerpen is bestemd voor pabostudenten en professionals in de onderwijspraktijk.https://www.coutinho.nl/nl/doelgericht-onderwijs-ontwerpen-9789046908297


Digital
Cyclisch onderwijs ontwerpen: in vijf stappen naar passende leeractiviteiten
Authors: --- ---
ISBN: 9789046905791 9789046967096 9046967093 Year: 2017 Publisher: Bussum Coutinho

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Digital
Cyclisch onderwijs ontwerpen : in vijf stappen naar passende leeractiviteiten
Authors: --- ---
ISBN: 9789046905791 Year: 2017 Publisher: Bussum Uitgeverij Coutinho

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek wordt uiteengezet hoe je als leerkracht in het basisonderwijs de leeractiviteiten zo vorm kunt geven dat de onderwijsopbrengsten in de brede zin van het woord zo groot mogelijk zijn. Hoofdstuk 1 gaat in op de leerkracht als professional en wat er allemaal van hem of haar verwacht wordt. In hoofdstuk 2 wordt beschreven hoe je als leerkracht zelf de regie over het onderwijs kunt nemen door zelf onderwijsactiviteiten te gaan ontwerpen. De vijf stappen in de cyclus van opbrengstgericht onderwijs ontwerpen staan in dit hoofdstuk beschreven. In de vijf volgende hoofdstukken, zijn de vijf stappen concreet uitgewerkt. Op de website van de uitgever vind je online materiaal bij het boek waarnaar wordt verwezen met een icoontje.


Book
Kennis als gereedschap - Actief leren : activerende didactiek volgens Kag-Al
Authors: --- ---
Year: 2004 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Kag-Al staat voor: Kennis als Gereedschap - Activerend Leren en gaat uit van de veranderbaarheid van de leerling door een andere communicatie en een andere lesopbouw. De leraar geeft de leerlingen voldoende gereedschappen, waarmee zij actief aan de slag gaan. Het mooie is dat de leerling ervaart dat hij het zelf heeft gedaan. Kag-Al is een totaalproject van didactiek, materialen, klassenmanagement en onderwijsvernieuwing. Waarnemen, luisteren en inspelen op allerlei prikkels is van essentieel belang. De leerling moet voldoende prikkels ontvangen die hij zelf kan verwerken. Leerlingen motiveren lukt alleen als aangenomen wordt dat alle leerlingen zich kunnen ontwikkelen. In dit boek staan vele voorbeeldlessen, uit diverse vakken, gegeven door docenten van verschillende scholen die werken vanuit Kag-Al.


Book
Cyclisch onderwijs ontwerpen : in vijf stappen naar passende leeractiviteiten
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789046905791 9789046967096 9046967093 Year: 2017 Publisher: Bussum Uitgeverij Coutinho

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Als leerkracht sta je voor de uitdagende taak om je leerlingen voor te bereiden op de toekomst. Vanwege de aanhoudende stroom van onderwijsvernieuwingen, razendsnelle technologische ontwikkelingen en eisen van ouders moeten leerkrachten hun manier van werken steeds veranderen. Maar hoe doe je dat? Cyclisch onderwijs ontwerpen leert je hoe je je leeractiviteiten zo kunt inrichten dat je optimaal in speelt op de verschillen tussen leerlingen en de onderwijsopbrengsten zo groot mogelijk zijn. Hoofdstuk 1 gaat in op wat er van de leerkracht als professional verwacht wordt. In hoofdstuk 2 wordt beschreven hoe leerkrachten zelf de regie over hun onderwijs kunnen nemen door onderwijs(activiteiten) te ontwerpen volgens de vijfstappencyclus van opbrengstgericht onderwijs ontwerpen. In de hoofdstukken daarna worden deze ontwerpstappen uitgewerkt. Het laatste hoofdstuk gaat over werken met data in relatie tot het stellen van doelen en ontwerpen van onderwijs. Cyclisch onderwijs ontwerpen (voorheen Opbrengstgericht onderwijs ontwerpen) is in eerste instantie bestemd voor pabostudenten, maar het is ook geschikt voor professionals die al werkzaam zijn in de onderwijspraktijk.

Listing 1 - 8 of 8
Sort by